Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2021 07:01 - © Просто Батька
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2898 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 19.07.2021 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.07.2021г.
     Батька запази самообладание, не изпадна в паника като Виктор Янукович и спечели с достойнство. Смел и решителен. А е и умен, и работлив, и начетен, и прям и честен :
imageВъв връзка с доклада на министър-председателят на републиката Роман Головченко, президентът Лукашенко направи някои откровения :
image

Най напред се интересува от състоянието но икономиката. За него резултатът от отчетите е важен, но по-важни са перспективите в развитието : "Като първо приближение, какво имаме за първото тримесечие? … основното дори не са резултатите от първото тримесечие, а оценка за бъдещето – какво ще се случи в бъдеще, какво се планира да се постигне в края на година, включително отчитане на проблемни въпроси".
Коментира и анализите на странични наблюдатели : "Четох различни прогнози в медиите : МВФ, Световната банка дават прогнози и много други, наши домашни анализатори. Но това не е първата година, в която виждам тези резултати и прогнози : те никога не са били обективни и никога не сме работили така. Затова правителството трябва да има най-точната прогноза : какво ще имаме, като се вземат предвид съществуващите проблеми", отбеляза той.
Иначе Батька много добре е проумял и прозрял коварството на МВФ и Световната банка.
Не пропуснал да се закачи и с Европейския съюз, който според него се опитва да сплаши Беларус със санкции, което обаче няма да остане без отговор :
image
"Европейците са особено ревностни в санкциите. Няма да се разпространявам тук, да изразявам мнения, просто ще кажа, за да разберете : ако европейците искат проблеми в собствените си страни във връзка с тези санкции, те ще ги получат. Повече няма какво да кажа. Времето ще покаже. Но ще ви попитам как беше преди това американско шоу в икономиката, дайте ми информация за най-големите европейски проекти у нас и предприятията, които са създадени в Беларус : нека разгледаме техните работи", заповяда държавният глава.

И поръчал още на правителството и в частност на МВнР да се разгледат дейностите в Беларус по така наречените западни хуманитарни програми и конкретизирал : "Тези организации с нестопанска цел, чуждестранни агенти, всякакви бандити, които вилнеят тук и така нататък. Наредих на началника на администрацията, вие, Сергеенко, кажете, че контролирам това. Разбрахме се да пререгистрираме и двете тези организации и медиите", припомни той. В противен случай те ни държат на къс повод и започват да дърпат постоянно, когато искат. Печелившо ли е, нерентабилно ли е – те вече, виждам, не мислят за това. Е, те не мислят – добре, ще отидат в Русия през … Ще се разходят в Балтийско море, ще носят стоки, а около Испания – до Средиземно море и през Черно море, ако се чувстват зле с нормална Беларус в центъра на Европа … По принцип винаги задавам въпроса : кой и защо се възползва от това? Слушайте, ние защитаваме нашата страна, ние сме с вас и всички хора искаме да живеем в нашата си страна. Ние я защитаваме. Защо ни удрят главата със санкции? Затова трябва да отговорим – подчерта Александър Лукашенко – А ние така по белоруски : скриваме главите си в пясъка като щрауси, и си мислим, добре, ще издържим, ще издържим. Не. Трябва да отговорим достойно и покажем, че сме нация и имаме собствена земя, собствена държава".
Браво на Батька, не цепи басма на наглите us-американци и на бюрократите от съюза : "Последни негодници са европейците и американците. Не ни помогнаха, абсолютно, срещу COVID-19. А СЗО и ООН непрекъснато заявяват, че е необходимо да подкрепяме някого.
Батька отново се прояви като оригинален мислител и ръководител – измисли несиметричен отговор в едностранно наложените санкции от враждебният Евроколхоз и Литва в частност.
През последните месеци Литва се сблъска с безпрецедентно нашествие на нелегални мигранти от страни от третия свят :
image
Жителите на страни от третия свят в неравностойно положение (Ирак, Афганистан и други) отчаяно се стремят към Западна Европа, която им се струва, ако не рай, то неговият праг. А балтийските страни се разглеждат от тях като транзитна спирка по пътя към този рай. Нелегалните мигранти отдавна се опитват да щурмуват балтийските държави от страната на Беларус.
Досега самите беларуси се справяха с тези гости, като ги "увиха" при опит за щурм на границата на Европейския съюз. Напоследък Вилнюс стига до заключението, че беларусите са спрели да хващат мигранти сами – и може би дори специално ги насърчават да се отправят към своите съседи.
Още на 26 май президентът на републиката Александър Лукашенко, говорейки в парламента, зловещо намекна : "Прекратихме проверките за наркотици и мигранти – сега вие сами ще трябва да си ги хващате". И на 22 юни Лукашенко недвусмислено заплаши, че Беларус, в лицето на нарастващ натиск върху себе си от ЕС, вече няма да защитава Европа от нелегална миграция, трафик на наркотици и контрабанда. Каквото повикало, такова се обадило.
"И днес тези от Запад извиха. А, беларусите не ни защитават … ".
Заместникът на латвийския Сейм Янис Домбрава призова НАТО да защитава границата с Беларус, тъй като се опасява, че специални бойци могат да влязат в страната от Беларус заедно с мигрантите. "Не се страхувам, че границата ще бъде премината от 5-10 иракчани, които се опитват да избягат по горските пътеки, чиито действия са перфектно коригирани от граничарите с белезници. Страхувам се, че близо до границата ще се съберат хиляда или повече нарушители на границата (от Беларус) и в техните редици ще бъдат поставени специални части", цитира думите му РИА "Новости".
Дошли от Беларус в Латвия "бойцы особого назначения" :
image

https://president.gov.by/ru/events/doklad-premer-ministra-belarusi-romana-golovchenko-1620116577?openVideo=true




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав!
19.07.2021 19:21
Добре следиш нещата около Русия...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
19.07.2021 19:33
Поздрав!
Да!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
19.07.2021 21:46
Де цепел басма на разни капацитети по земното кълбо!
да ти кажа ,прав е и точно така трябва!
Защото те точно такива уважават!
А не разни плазмодии, готови с цената на всичко, да им се харесат?! Такива предизвикват у тях само чувство на отвращение, което си е напълно човешко!
Как да обичаш такъв, треперещ дали ще го харесаш!? Създава затруднения и за тебе? И да искаш да му влезеш в положение, да не можеш!

Лека нощ!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
20.07.2021 03:16
Като нашите натегачи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760496
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031