Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2017 10:02 - ПРИКАЗКИ ЗА КУЧЕТО: ЛЮБОВЕН ПРОБЛЕМ
Автор: sande Категория: Изкуство   
Прочетен: 3484 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 30.10.2017 12:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Томето  си има приятелка -  игривата Джина или Джинка, както я наричат на галено собствениците й, хотелиерите Цветана и Емил. Тя е красив мини пинчер. Всеки е виждал тези симпатични миньончета, които са много смели за размера си, любопитни и енергични същевременно. А,Джина е красива с големи черни очи и с походка на кралица, но  извънредно подвижна и прекалено игрива. Тя си харесва Томето,нали е дребичък като нея, макар и от различна порода да е.
image

Настана любовният период на кучетата. Около Джина се скупчиха отново селските песове - дръгливи, нахъсени, войнствени. Всеки иска да се докопа до нея. Как да стане това, когато те не са от нейната категория? Това вече е проблем. Въпреки това битката за нея беше продължителна. Малката „кралица” ги гледа от високо и сякаш им казва: „Вие нямате място тук” и в първия удобен случай се измъква незабелязано от обкръжението им. А после, после, тя  си знае как да си намери Томето.

     И този път постъпи така – пробягвайки около два км, тя се озова до оградата на къщата, която пазеше Томето и започна нежно да го призовава със звучния си, изкусителен глас. Томето веднага надигна глава  и се втурна към нея. Голяма беше изненадата им – те не бяха сами. Там под стария орех до оградата се озова и неразделният приятел на Томето – Пако.

А Пако е три пъти, даже пет пъти по-голям на ръст и тегло от бедното Томе.
image

И се получи крайно нежеланият сблъсък между двамата приятели. На любовна основа. Пако също  хареса красавицата и веднага сложи тежката си лапа върху гърба на  Джинка. Ами сега? Как да се измъкне Джинка, кого да предпочете? Харесва и двамата. За да спре сблъсъка близне Томето, после  - Пако и завърти опашка.

Начин да се разберат двамата няма никакъв. Пако, като несравнимо по-силен изръмжава гневно на Томето, и му дава да разбере, че Джинка е  негова. Томето вижда, че няма никакви шансове в присъствието на Пако. Отстъпва с подвита опашка и ядовито ръмжене.

    Отново ...  и отново проблем!

Поради очевидната физическа разлика на двамата се вижда, че любовната среща ще се провали. Опитва се Пако да скочи върху Джинка, но тя се превива под тежестта му. И така няколко пъти. Накрая двете кучета лягат на тревата един до друг, гледат се влюбено, но ... само се гледат. Любовната игра завършва до тук.
   Пако е в тежък размисъл за провала, който се очертава. Томето  наблюдава тъжно от страни и сигурно кръв капе от сърцето му. Макар, че с любимата е приятелят му, това никак не  го успокоява, а ревността го яде отвътре. Гледа жално, опитва се да се приближи, но го възпира ръмженето на Пако и гневния му поглед.

А, Томето, би могъл да покаже на своя приятел, как става тази работа?  Как лесно може да  реши проблемът? Само Пако да го пусне за малко. Но онзи няма намерение да прави компромис. Като не може да бъде негова, няма да бъде и на Томето. Ах, да му се не види. Пак проблем.

А някои от вас сигурно  си мислят, че кучетата си нямат проблеми. Имат. И то какви!

     Ех, несправедлив е светът, несправедлив…

     След случилото се двете кучета престанаха  да се хранят. Даже трите. Отслабнаха… Започнаха да се олюляват от слабост. Дори и вода престанаха да пият. А и няма време! Една минута  невнимание и ... белята  е станала! На втория ден Пако започна да куца с десния заден крак. Явно, появили са се и  съперници, натрапници от селската банда.

Затова на пост. Постът е денонощен.

image
 

Как  се разреши този любовен триъгълник, драги ми читателю?

Не само е трудно, но и невъзможно да се предугади. Както се казва – покрито е с мрака на неизвестното.

А и да е имало някаква благоприятна развръзка, тя наистина  би могла да се случи само в мрака  на нощта.

Остава да се види.

Пак ще кажа накрая: видя се - и кучетата си имат  проблеми. И то големи.

Ех, живот! Няма спокойствие…






Гласувай:
12



1. kvg55 - sande,
30.10.2017 10:50
Живо разказана история, явно от преки впечатления.
"Опитва се Пако да скочи върху Джинка, но тя се превива под тежестта му."
Хитри са женските.
цитирай
2. syrmaepon - Няма спокойствие наистина. С пр...
30.10.2017 14:24
Няма спокойствие наистина. С приятели - трудно, без приятели - също. Житейските дилеми ни съпътстват непрекъснато.
цитирай
3. sande - Красимире, всички това се развива пред очите ми ...
30.10.2017 15:15
Цяло представление - романтична история, драма, комедия, фарс, каквото искаш.

Важното е, че няма убити. Даже ще се роди поколение.

Поздрави!
цитирай
4. planinitenabulgaria - И моте кучета имаха такъв проблем.
30.10.2017 19:16
Заформи се сватба, събират се кучета, а между тях и някое, едро като мечка. Само че кучетата не са толкова глупави - дребната кучка не дава на едрото куче, защото ще умре при раждането, не дава и на тези, които познава, защото може да са й роднини. И става една... Засили се големият кучок, но кучката ляга и нищо не става. Другите нямат никакъв шанс. Спасението за кучката бе да се промуш под една селскостопанска барака, където голямо куче не може да влезе. Там оставаше с дни, там ставаше работата. Ние подценяваме женските екземпляри, но те са много практични. От най-сложните ситуации излизат, реализирали замисъла си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sande
Категория: Изкуство
Прочетен: 2671757
Постинги: 183
Коментари: 5706
Гласове: 11704
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031