Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 16:05 - МАФИЯТА ОГЛАВИ НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 3683 Коментари: 0 Гласове:
39

Последна промяна: 14.06.2013 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

До днес само ни повтаряха натрапчиво и тиражирано, че ни управляват мутри и бандити, но всички виждахме и чувахме ежедневно как една долетяла някога на своя глава до властта Калинка биваше упорито и настойчиво натрапвана като символ и доказателство на бандитскоили мутренско управление.

 

Нито незабавното прогонване на въпросната Калинка от властта, нито категоричното разграничаване на ГЕРБ от нея, не прекратиха нарочването й за етикет на ГЕРБ, което публиката възприемаше като надежда за решаване на наболелия от десетилетия проблем с многообразните форми на шуробаджанащина и проникване във властта на "парашутисти", "подводничари" какви ли не подставени лица в изгода на определени кръгове, печално известни с липса на афинитет към закона и обществения интерес...

 

Днес, с избирането шеф на ДАНС, стана кристално ясно, че обвиненията към доскорошните управляващи, са били некачествени имитации, преднамерено фабрикувани за целите на кръгове, нямащи нищо общо нито с обществените очаквания и интереси, нито с каквито и да било национални или европейски ценности или принципи. 

 

Днес човек, прелитал многократно от служба на служба като въпросната Калинка, човек, демонстрирал натрапчиво пред лицето на цялата нация непознаване на основни принципи на правораздаването като презумпцията за невиновност, беше избран за шеф на националната ни сигурност!!!

 

Разликата между невероятният новоизбран шеф и въпросната уволнена Калинка е, че за разлика от нея, този новоизлюпен шеф е избран не без знанието на предишните му странни назначения и необясними придобивки, а въпреки тях. Най-щокиращото в случая обаче е, че по всичко изглежда, че изборът е бил предопределен  от самото му Калиноподобно минало, а това е най-безпардонното и безсрамно изплюване в лицето на обществения интерес, от много години насам. 

 

Както и да бъде коментиран случая, думите ще бъдат безсилни, за да предизвикат осъзнаване на хора, намиращи подобно назначение за съвместимо с досегашната практика и критика. Защото то разкрива, че днешните управляващи не биха се поколебали да назначат Калина Илиева и за министър при условия, за които обществото няма представа.

 

Това поставя въпроса: Ако шеф на националната ни сигурност е човек с минало, изтъкано от нередности, нарушения, главоломни необясними придобивки и очевидно непознаване и незачитане на законите и правилата на обичайната етика, кой ще разпорежда разследването и задържането му заради евентуални негови извършени, извършвани или предстоящи престъпления? 

 

Кой ще разпорежда действия срещу вредителите на националната сигурност, ако изборът на шефа на националната сигурност се дължи на неглижиране на националния интерес и открито желание за подигравка с очакванията на обществеността? Кой ще направи проверка на повече от съмнителните придобивки на Пеевски и да отговори имат ли те връзка с очевидната несъвместимост на поведението и приказките му с основните положения на закона? Да не забравяме, че публичното набеждаване на някого в престъпление, може да се окаже клевета, която сама е престъпление!

Все едно, Калина Илиева да докладва сама за себе си, че дипломата й е менте. Нима е необходима гражданска война, за да разберат някои какво очакват повечето хора у нас, или този избор е провокиран от намерение за създаване на поредица от поводи за ескалация на напрежението, което някои се чувстват подготвени да използват за целите си, защото притежават или контролират медийни империи? Що за лудост е подобно мислене??? Или безочието му е неопровержимото доказателство, че мафията този път не само на думи, но и на дело  оглави националната ни сигурност, за да манифестира безпардонно своята недосегаемост???...
 


Тагове:   мафия,


Гласувай:
43



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102705
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930