Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 11:15 - БРАВО НА ТАЗИ СТАТИЯ И НА АВТОРА РАЗБИРА СЕ! Но...Ганьо и Ганка си остават .....СЪЩИТЕ!
Автор: sekirata Категория: Новини   
Прочетен: 951 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Румънците се прибират за протест. А българите – за да отидат на зъболекар!
Гражданското общество на съседите ни в действие


Прочети още на: https://www.dnes.bg/balkani/2018/08/13/rumyncite-se-pribirat-za-protest-a-bylgarite-za-da-otidat-na-zybolekar.384873?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer

Румъния отново е на улицата с искане за сваляне на правителството на Виорика Дънчила. Събрали сили и енергията на работещите зад граница - хиляди румънци отново изпълниха площадите на Букурещ, Клуж, Сибиу, Тимишиора и Констанца с настояване за оставка на лявоцентристкото правителство и подновяване на борбата с корупцията.

Кой ще надделее в тежката битка: Човекът, свалил двама премиери и премахнал неудобен главен прокурор, или народът, настояващ за върховенство на закона?

Прочети още на: https://www.dnes.bg/balkani/2018/08/13/rumyncite-se-pribirat-za-protest-a-bylgarite-za-da-otidat-na-zybolekar.384873?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer

"Румънците са свободни граждани. Десетки хиляди румънци се връщат от чужбина, за да ударят по масата и да сложат край на корупцията. А нашите съграждани се прибират в България, за да отидат на зъболекар или на море. Затова у нас корупцията процъфтява, а в Румъния се борят. Румъния се бори сама със себе си", отбеляза адвокат Николай Хаджигенов.

В студиото на "България сутрин" журналистът Анатолий Стайков уточни, че сегашните събития в Румъния са естествен завършек на дългогодишни процеси.

"На Балканите имаме не особено приятното качество да предизвикваме невероятни и невиждани ситуации, особено в ЕС. Властта вече е осъзнала, че хората няма да се откажат. Каквото и да направят управляващите, румънците ще излязат отново да протестират. В Полша се случва същото, но Брюксел им скръцна със зъби, а в Румъния изобщо не се обаждат. Рано или късно това ще се разбере. Румънците са свикнали сами да си създават бъдещето", подчерта той.

Пред Bulgaria ON AIR Хаджигенов направи паралел между България и северната ни съседка, който може да бъде обобщен най-просто с: Нямаме нищо общо!

"Румъния има гражданско общество. У нас не. Разстрелването на Чаушеску по телевизията беше варварски акт, но нужен. Очаквам в нас да се случи нещо смислено. Ние се целим в глупости. У нас няма правосъдие. Няма сравнение между нас и Румъния", категоричен бе той.

В темата се включи и Юлия Баховски от Букурещ, която е очевидец на протестите.

"Нямаше напрежение вчера, всичко беше тихо и мирно. В петък се получиха големи инциденти, тъй като румънската власт е уплашена от обществото. Имаше агитки, които предизвикаха напрежение. Но за тях се твърдеше, че са повикани именно от властта. За съжаление, засега румънските власти не показват по никакъв начин, че ще отстъпят", каза тя.

По публикацията работи: Боряна Павлова


sekirata- ot interneta ganio balkanski  rezil sme cial sviat ni
se smee na ravnodushieto i predatelstvoto na rod i Rodina NA DECATA SI !





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=Z3SUV6P_pFo
13.08.2018 16:47
Видов ден е вече тук и сега! У нас.
Но сме зомбирани и не го усещаме!
Ще го усетим,усетят внуците ни
ако оцелеят дори в чужбина да са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5239717
Постинги: 6036
Коментари: 3232
Гласове: 28490
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031