Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 04:47 - Война на Бог с терора и Белегът на звяра – 666, Откровение глава 13 - Уалид Шоебат (Walid Shoebat)
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17015 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 25.11.2012 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Война на Бог с терора и Белегът на звяра – 666, Откровение глава 13 - Уалид Шоебат (Walid Shoebat)

image

Уалид Шоебат е роден във Витлеем, Израел и като млад става член на Организацията за освобождение на Палестина. Участва в актове на терор и насилие срещу Израел,поради което е хвърлен в централния затвор на Ерусалим за предизвикване на насилие.

След заминаването си в САЩ, работи като съветник за арабската студентска организация в Чикаго, като продължава своите антиизраелски дейности. По-късно, през 1980-1981 е той бил активен с Мюсюлманското братство в Чикаго.

През 1993 г. Уалид Шоебат в усилията си да обърне жена си към исляма, започва да изучава Библията. След интензивно изучаване и критично мислене Уалид осъзнава, че всичко, на което е бил учен, да мрази евреите е било една лъжа.
Уалид се обръща към християнството с дълбоко убеждение, че трябва да се бори със злото.

Воден от дълбока страст, поради лъжата в която е живял през всичките години, той се заема да бори неуморно с тероризма и ислямския фундаментализъм в световен мащаб. Говори в църкви и синагоги, граждански групи, пред правителствени ръководители и медии.

Уалид Шоебат (Walid Shoebat) е написал няколко книги, включително "За Бог или за тиранията” (For God or For Tyranny), "Войната на Бог с терора” (God’s War on Terror), "Защо искаме да ви убием и защо напуснах джихад” (Why We Want to Kill You and Why I Left Jihad).

Във книгата „Война на Бога с терора”, Уалид Шоебат излага разбирането си за исляма и текста в Корана, опита си с  Мюсюлманското братство и своето задълбочено проучване на Библията като една изключителна книга, която дава ново прозрение в Близкия изток за бъдещите събития.

Почти всеки ден ние виждаме нарастващата нестабилност в Близкия изток, след свалянето на правителството на Мубарак в Египет и възхода на "Мюсюлманските братя", въстанията в Тунис и Либия, опитите за сваляне на правителството на Йемен и размириците в Иран.

Почти всички страни в Близкия изток със забележителното изключение на Израел са в смут. Тази книга е забележително постижение и разтърсва конвенционалната библейската есхатология до основи. Когато виждаме, президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад да се изправя в Организацията на обединените нации и призовава за унищожаването на Израел, министър-председателят на Турция Реджеп Ердоган да усилва военната мощ на Турция и Арабската пролет (зима) в повечето арабски страни, ние знаем, че има тревожни времена не само в Близкия изток, но и в целия свят.

Уалид Шоебат говори за проблемите в Египет и защо те ще се влошат. Той споменава, че Египет е ключът към стабилност и че Мюсюлманското братство в един момент ще забрани преминаването на кораби на САЩ през Суецкия канал.

Уалид Шоебат също така се занимава с възхода на Иран и заплахата за Египет и сочи библейските пророчества, където Саудитска Арабия ще бъде напълно унищожена от исляма. Ислямската есхатология също потвърдава унищожаването на Мека и Медина.

Уалид отива даже по далеч, за да ни покаже как ислямския Махди, който трябва да се появи скоро за възстановяване на халифата (Отоманският халифат) е никой друг освен Антихрист в Библията. От Псалм 83, Йоил 3, Исая 13-25, Еремия 25, Езекиил 28-32 и 38 до Даниил 09:27 и 11:36-45 са дадени народите които се борят заедно с Антихриста, и те са ислямски нации днес - Турция , Сирия, Йордания, Иран, Саудитска Арабия, Египет, Судан и Либия.

Уалид Шоебат за белега на звяра – Откровение глава 13
Книгата Откровение се откри на апостол Йоан на остров Патмос около 100 AD и разбира се е написана на гръцки. Нека погледнем в превода на текста:

image

Какво реално означават трите гръцки символа представени в преводите с числото 666? Те изглеждат като мистерия. Но Бог не автор на мистерии. Тези символи представляват даже различни знаци от гръцките и са представени с цифровото им значение – 666. Бог обаче, не се интересува от гематрия (система за присвояване на цифрови стойности на буквите в думи или фрази).

Гематриа (Gematria) е система, която се използва при гадаене (предсказване или магии). Много хора през вековете са използвали тази мистична форма на нумерологията.
Много учени използват също науката гематрия, за да се определи кой може да бъде този човек. Чрез прилагане на числовото представяне на буквите в името, може да се получи числото 666 и по този начин се декларира кой е Антихристос. Проблемът с тази теория е, че всеки от Нерон до папата може да бъде доказано, че числото на името му отговаря на 666.

Бог обаче, не се интересува от числово преставяне на думите. Тези гръцки символи при превод се превеждат по погрешка като цифри. Но ако погледните Codex Sinaiticus, една от най ценните книги в света, написана на ръка преди повече от 1600 години, съдържаща Новия Завет на гръцки или  други кодекси (старинни ръкописи), те нямат тези цифри, а имат символите.

image

Уалид Шоебат използва източния подход и показва как числото 666 е всъщност е почетен знак и напомня отблизо Басмала и кръстосани мечове. Той предполага, че това, което апостол Йоан е видял във видението е всъщност ислямски почетен знак и единственият начин да се запише на гръцки език е, като се използват символи Chi, Xi и Stigma. От фигурите по-долу можете да видите как те сравняват внимателно.

image

Ето какво казва Уалид Шоебат:
Когато за видях за първи път Кодекс Ватиканус (Codex Vaticanus, Greek Bible, 350 AD), аз бях шокиран, защото можех да прочета текста на арабски.

Chi, Xi и Stigma - Това е дума на арабски: „В името на”
Това също: „Аллах”
Последната буква е символа на ислям, две кръстосани саби, което е също символ на Саудитска Арабия.
 

Белегът на звяра – може ли да бъде ислямски символ (символ) на преданост?
Гръцката дума за белег е "charagma" и означава не само белег или печат, но по времето на Джон означава белег (печат) на робство или символ на подчинение.  

Badge (белег, символ) of servitude (на подчинени, служещи).
Дословно казано, белег изобразен на нещо, може да сложен на ръката или челото и означаващ няколко неща. Може да бъде името на звяра, белегът на звяра или множество следващо звяра. Това е някаква ислямска декларация: Няма друг Бог освен Аллах или Мохамед е пророк на Аллах. Може да бъде полумесец, Басмала (Bismillah) или различни видове декларация потвърждаващи Антихрист. Според Мохамед това е белега (Няма друг Бог освен Аллах или Мохамед е пророк на Аллах), който ще отведе мюсюлманите на небето. Но според Библията това означава нещо друго... 

Ислямът е пълна противоположност на християнството и мюсюлманите вярват, че в последните дни ще дойде техния спасител наречен Махди (Мади или 12-ят имам). Техният спасител е наречен в Откровението на Йоан Антихрист, който ще принуди хората да вярват в звяра и да носят знак на вярност. В християнството, този звяр е носител на зло, но в исляма е добър.

Може ли белега в Откровението да е същия както при исляма (Басмала и кръстосани мечове)?

image

Гръцки символите Chi, Xi и Stigma наподобяват два кръстосани меча, следвани на арабски език "Аллах” хоризонтално написано и след това "в името на".

Chi прилича на знака на мечовете на исляма.
Stigma прилича Bism на арабски и означава "в името на".
Xi прилича на „Аллах” на арабски език, изписано вертикално (това е често срещана практика при знаци и символи)

Така че, е напълно правдоподобно, изображението, което Йоан е видял, и е записано на гръцки език с букви, които най добре го наподобяват, да е кръстосани мечове и Басмала.

Нека преразгледаме текста в Откровението глава 13, стих 18 отново в тази светлина и да проучим, какво означават някои гръцки думи.

Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне (Psephio) числото (Arithmos) на звяра, защото е число (Arithmos) на човек; а числото (Arithmos) му е шестстотин шестдесет и шест.

"Psephio" се превежда като "смятам", но също така означава и "вземане на решение";
"Arithmos" се превежда като "число", но също така означава "множество".
И така стих 18 може да го прочетем така:

"Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека реши за множеството на звяра, защото това е множество на човек и множеството му е (известно) кръстосани мечове в името на Аллах.”

Ето, иде с облаците (Исус); и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин. (Откровение 1:7)

 Какво трябва да направим, за да избегнем Божието осъждение?
Трябва да слушаме Словото Му. Със смирение и покаяние да приемаме всяка дума от праведните Му съдби и да ги прилагаме в живота си. С вяра трябва да приемем написаното, че Христос понесе нашето осъждение и пострада заради нашето наказание. Когато приемем тези истини от Божието Слово, ние ставаме свободни, оправдани и преминаваме от осъждението и смъртта в прощението и вечния живот.

Всичко това се извършва чрез Божието Слово. Отхвърлено и пренебрегнато, то ще бъде нашия съдия в последния ден. Прието с послушание, това Слово ни осигурява съвършено прощение и пълно спасение чрез праведността, която не е наша, а на самия Бог. (Дерек Принс)



Гледайте това затрогващо свидетелство за Божията прошка: Афшин - Историята на надеждата:
http://www.preglednaislyama.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

Източници:
http://www.preglednaislyama.com/belegnazvara
http://www.preglednaislyama.com/2011/12/3739/
 
http://www.islammonitor.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2849&Itemid=92 
http://islammonitor.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4160:gods-war-on-terror-book-review&catid=143&Itemid=25 
http://www.islammonitor.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2849&Itemid=92 
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1262462/pg1

Walid Shoebat - Mark of the Beast (Белегът на звяра – Уалид Шоебат) - YouTube






Гласувай:
1



1. анонимен - Гледах руски филм, в който също т...
04.11.2012 07:23
Гледах руски филм, в който също толкова нагледно е показано, как титлата на на папата "наместник на Бога" изписана на латински и със съответните й числови стойности в латинската азбука, като сбор дават 666. Но може би двата факта да не си противоречат, тъй като злото не се проявява, чрез една личност или един акт. Така че като нищо махдито и папата (като важна част от юдеомасонска, антихристиянска конспирация), да са главни проявления на Антихриста в усилията му да потопи човечеството във войни и терор, с цел да го унищожи.
цитирай
2. анонимен - Браво на жената на тоя Уалид!
04.11.2012 08:03
Браво на жената на тоя Уалид!
цитирай
3. antoninus - 666
04.11.2012 08:49
„Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека
сметне числото на звяра, защото е число на човек и
числото му е шестотин шестдесет и шест.”
(Откровение 13:18).




От тези текстове се вижда, че „звярът” е човек, който е приел силата си, престола си и голямата си власт от змея,
който е сатана (Откр. 12:9).Исторически, само папството в
Християнската ера притежаваше и духовна и политическа
власт и е господствало през средните векове над вяра и над
царе, на които е раздавало корони по свое осмотрение, от
които е изисквало поклонение и чиято сила е използвало за налагане на своите заблуждаващи учения и религиозни догми
на света. Това се потвърждава и от численото изражение на
титлата на папата, гравирана с диаманти на трикратната му
корона: „VICARIUSFILIIDEI” и означава- Заместник
на Божия Син. Тази титла е написана на папската корона на
латински език и е била въведена в каноничния закон на Римокатолическата църква. Сборът на тази корона, който се употребява като римски цифри е 666.Над 150 папи са носили тази корона.

http://thegodlove.com/God'sSalvationPlan/22.html
цитирай
4. анонимен - много забравяме
04.11.2012 09:47
"През 1993 г. Уалид Шоебат в усилията си да обърне жена си към исляма, започва да изучава Библията. След интензивно изучаване и критично мислене Уалид осъзнава, че всичко, на което е бил учен, да мрази евреите е било една лъжа." От това следва, че пак всичко се върти коло евреите. А дали е така? Като художествено произведение библията си е доста заплашителна книга, в сравнение с корана, но това се дължи на факта , че последният не е променян през вековете, за разлика от байбъл-а. Едва ли има много хора в днешното илетераторно общество, които да правят разлика м/у антихрист и атеист, но факт е, че коранът признава съществуването на Христос и следователно всичко гореизложено е една голяма лъжа и манипулация.
цитирай
5. plamenshopov - Исус е Божият Син!
04.11.2012 15:38
Словото на Бог е истина! Всеки, който се е обърнал към Исус е познал истината. Срещу Истината (Исус) не може да устои никаква лъжа и манипулация.

И Духът и невестата казват: Дойди. И който чуе, нека рече: Дойди. И който е жаден нека дойде. Който иска, нека вземе даром водата на живота. (Откровение на Йоана 22:17)
цитирай
6. plamenshopov - Няма тайни християни,
04.11.2012 15:47
Има посветени християни!
Божието Слово е просто и ясно:
Изясняването на Твоето слово просвещава, Вразумява простите. (Псалм 119:130)
цитирай
7. анонимен - много забравяме
04.11.2012 20:44
"Окултен" означава "таен", "скрит". Има скрито, тайно християнство. Всъщност дванадесетте апостоли са първите християнски окултисти. Христос им казва (не ми се търси сега цитата), че говори на народа в притчи, а на тях (апостолите), открито. Така че е пълен примитивизъм да се отъждествява тайно знание със сатанизъм. Не че няма таен сатанизъм. Но както има таен сатанизъм, така има и тайно християнство. Тайното християнство е за хората, които не са удовлетворение от църковното християнство, онова християнство, което се задоволява само да говори и проповядва. Тайното християнство е за онези, които желаят да станат съвършени като своя Отец. А, това ама никак не е лесно и изисква много знание, което знание обаче се разкрива единствено на чистите по сърце, ония които се стремят да изпълняват Волата на Отца." Това Ви беше писал друг анонимен. Той вероятно има предвид юдаизма /като свързан с осултизма/ като следствие от изначалното християнство. Последното ражда съвременните монотеични религии, но е било тайно, защото е било преследвано от инквизициата. Това е богомилството по нашите земи и катарите в Европа. Истински вярващите нямат нужда някой непрекъснато да ги посвещава и напътства и от посредник м/у тях и Бог. Затова и библията е написана на достатъчно достъпен за всеки език. Виж, корана, според мен не е така - той има нужда от разясняване, а оттам и спекулациите с него. Той е повече като музика, отколкото като текст, но не всички са музикални. Не ангажирам никого с мнението което изказвам. Моите уважения.
цитирай
8. plamenshopov - Ако познавате Библията,
04.11.2012 21:35
И какво е написано в нея няма да говорите за примитавизъм. Апостолите не са окултисти! Нямам намерение да споря с вас. Дума "тайно християнство" няма в Библията. Бог открива тайните си на тези, които го търсят и са посветени.
Така всеки човек да ни счита за Христови служители и настойници на Божиите тайни. (1 Кор. 4:1)
Чрез Святият Си Дух Бог ни разкрива Божиите тайни на тези които го търсят и вярват в Неговия Син Исус Христос.
Божията тайна или Христовата тайна (Еф. 3:4) е Божието обещание в Исус Христос - за тези, който приемат Исус Христос за Спасител и се покаят за греховете си.
Знанието и мъдростта са от Бога!
В Когото имаме изкуплението си чрез кръвта Му, прощението на прегрешенията ни, според богатството на Неговата благодат, която е направил да доставя нам изобилно всяка мъдрост и разумение. (Ефесяни 1:7,8)
Има само един път!!!
И пътят е Исус: Аз съм пътят, истината и живота! (Йоан 14:6)
Поздрави.
цитирай
9. krumbelosvet - Не съм броил
24.02.2018 12:09
Не съм броил в Библията дали са повече благословиите или проклятията за евреите. Пък и не само в броя е значението. Според Исус обаче, сам евреин, съвременните му юдаисти служат на врага Божий...
За кой ли път ще цитирам Николо Макиавели - за да завладееш една страна, трябва да подкрепиш втория по сила срещу първия. Така след победата вторият ще е зависим от теб и истинския господар си ти. Много владетели са стигали да тая не сложна комбинация по свой път. Близо е до ума, да вкараш в кръвна омраза два могъщи противника - християнството и исляма. И май ги вкараха, чрез МНОГОХОДОВ проект - 1. арабски пролети -2.бомбандировки. - 3. Ислямска държава и др. касапи. -4. Бегълци и между тях - касапи. -5. Меркел кани и Ал Джазира излъчва на всеки 15 минути поканата. -6. Милионите тръгват, с ПАРИ И ТЕЛЕФОНИ но без ПАСПОРТИ. -7. Върховният комисар на ООН за бежанците следи ГРАНИЦИТЕ ДА СА ОТВОРЕНИ, даже за АФГАНЦИ И ПАКИСТАНЦИ. -8. В Кьолн изнасилват, Комисарят на ООН мълчи, германците продължават да работят, щото много гърла има , и джамии трябва да се строят...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822443
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031