Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 19:54 - ПЕТЪК – ДЕН НА ЛЮБОВНИКА!
Автор: sande Категория: Изкуство   
Прочетен: 22723 Коментари: 49 Гласове:
26

Последна промяна: 16.11.2013 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПЕТЪК – ДЕН НА ЛЮБОВНИКА!

 
    Повярвайте,омръзна ми това свиране по каменистите македонски планини с разпръсналите се, като пилци при нападение на ястреб, войници от Пета българска армия, изпълняваща воинския си дълг в Македония през гибелния за нея септемри 1944 година.

    Затова ви предлагам в днешния петъчен да тръгнем по други пътеки. По кривите.

    Знаете фразата «петък – ден на майстора»

    Но какво всъщност означава тази любопитна и даже загадъчна фраза, останала от времето на соца «петък – ден на майстора»?

    Ето какво открих като се ровичках тук-там.

    Като последен ден от седмицата-ден за скътавки. Или ден за по - малко работа. Да работи майсторът.
    Петък е-ден на майстора!

  Днес, в тази сутрин кафето има невероятен аромат, въздухът тонизиращ ефект, обедната почивка е по-дълга, пръстите по клавиатурата се движат по бавно, цигарите се пушат до филтър, а колегите ти говорят на друг език. Най- често срещаните фрази в петък всъщност са параван, зад който се крие истинското им значение. Ако колега днес ти каже някоя от долупосочените фрази, прави си сметка, че той си прави друга сметка:- «Излизам за десет минути.»

    Това означава:-Не ме чакай поне един час.
    - «Отивам да изпуша една цигара.»

    - Не ме свърта, ще се поразмотавам малко.
    - «На оперативка съм.»

    - Отивам да се видя с познат.
    - «Изникна ми неотложна работа.»

    -Ще изведа кучето си на разходка.
    - «Ще се върна до 16:00 часа.»

    -Ще се видим в понеделник!
    Но в горепосочените случаи трябва да се внимава,защото «баш майсторът» може да се усети.Или за него петъкът е «Ден на баш-майстора!»

    От тук някъде е корена на придобилата популярност от това време фраза на шопа: «Ние ги лажеме, че работиме, а они ни лажат, че ни плащат».

    Познавам скритата, сенчеста страна на ведомствения живот и се съмнявам, че тази дефиниция на петъчния ден отразява цялата истина.     Все ми се струва, че има нещо скрито. И това нещо най-вероятно е: «Петък – ден на любовника!» Много хора – и мъже, и жени предпочитат в петък вечерта да са си у дома, т.е. това да е деня на семейната любов. Знае се, че в петък градовете опустяват, столичани например се устремяват във всички посоки към родните места, към вили и язовири, планини и гори, курорти и прочее.

    Като казвам «Петък – ден на любовника» веднага искам да се застраховам от самонадеяни обобщения, защото за истинския любовник няма почивен ден. Всеки ден е ден за любов.

    Обстоятелството, че след петъка са почивните дни събота и неделя, прави от този ден прималивото начало на авантюри за големите любовници, за класните играчи, за истинските, шлифовани донжуановци. И те не проиграват току-така времето си.

    В такъв един петък ми се обади по телефона приятелят ми от дълги години Пламен. Каза, че ме чака в кафе-сладкарницата на зала «Универсиада». Усмихнат, ухилен даже, като да е спечелил шестица от Тотото. Веднага се похвали, че с автобус от Благоевград в 18 часа ще пристигне неговата нова приятелка. Запознали се неотдавна на сватбата на общи приятели. Независимо от разликата в годините – той около 40-годишен, тя – не повече от 24-годишна, искрата на взаимното привличане пламнала и от тогава не пропускат празничните дни за да бъдат заедно.

    - Голям проблем са тези  хотели! – оплака се Пламен - къде да я водя сега? ... Проблем...

    У дома – няма как. Там е жена му Венка.

    - По Ботевградското шосе, в някой мотел ... Натам ми е познато, ходил съм и друг път... Виждаш, няма голям избор...- повдига рамене Пламен.

    - А защо не дойдете с мен в Станкето /сега Дупница/. Аз мисля тази вечер да пътувам за там, да  навестя  старите си родители. – предложих. Това ми хрумна в момента, много удобно за мен, че съм си намерил удобен транспорт, а и за него – че си е намерил сигурно убежище.
    - А и на Венчето можеш да кажеш къде сме ... ако решиш. - допълних.

    - Че това е страхотна идея! От всякъде е на шест! - с нескриван възторг Пламен прие поканата. – Е, браво! ... Камък ми падна ... Тръгваме.

    И така – на път за Станкето сме. С  лъскавото  БМВ на Пламен. Даниела /така се казва приятелката/ също е във възторг, шумна и оживена е, ръкомаха, смее се. Гледам от задната седалка нежният й профил, буйната й черна коса, която пада на вълни по раменете й, прилича на буйна грива на младо конче.

    При Студена спираме за малко на платното встрани. Даниела е пожелала да кара колата. Разменят си местата.  И колата литва отново. Младата водачка, истинска амазонка, обича високите скорости. Потенциометърът показва 120 километра.

    Струва ми се, че колата лети като изтърван снаряд към планината, която се приближава стремително към нас и всеки момент ще се блъснем челно в нея. Дани произнася възторжено, в истински екстаз:

    - Здравей,Рила! Здравей,красавице! Здравей,моя планина!... Идваме при теб!

    Чувствам леко безпокойство, напрежение от този необуздан, луд бяг.     Пламен, който обича също високите скорости, но и той седи неспокоен, напрегнат. По едно време не издържа и казва предпазливо:

    - Дани, видяхме, че си състезателка! Страхотна си, но забави малко, по-спокойно, моля те...

    Вече пресичаме Дяковските хълмове, пред нас се изправя още по-внушителната зелена пирамида на Рила, с белеещите се снежни върхове, подпряли небето.

    - Да се полюбуваме на невероятната картина! Вижте как ни посреща Рила! – казвам.

    Репликата ми изигра очаквания ефект: влязохме в нормалната скорост, разговорът отново стана лежерен, спокоен.

    Пред входа на къщата ни в града трябваше да решим един малък проблем. Малък, но проблем.... Въпросът е, че у дома познават  Пламен и Венка. Гостували са ни. А сега ... с това младо момиче, което би могло да му бъде и дъщеря... Неудобно се получава някак си. А и моите родители са хора с патриархален морал. Едно може, друго не може. Едно е редно, друго не е. Е, ...

    Вече свечеряваше. Влязохме тихомълком, на пръсти, както се казва, без излишни срещи и разговори. Настаниха се моите гости. Щастливи.

    Сервирах им вечеря, напитки. Пожелах им приятна вечер и ги оставих на етажа сами. Знаех, че моята  компания или още повече на моите близки, е излишна.

    Вечерта прекарах приятно с майка ми и баща ми, а по-късно я завършихме при брат ми Велизар.

    Той и съпругата му Нонка бяха разбрали, може би по шума, че имам гости и предложиха да ги поканим. Обясних внимателно, че е по-добре да не ги притесняваме – младо семейство.

    На другата сутрин по същия предпазлив и дискретен начин Пламен и Дани напуснаха дома.

    Още с влизането в лекия автомобил забелязах, че Дани е в лошо настроение. През цялото време мълчеше. Няма и следа от лъчезарната и усмивка. Спряхме близо до градския площад и ги поканих на кафе в кафе-сладкарницата към Парк-хотел «Рила». Тръгнахме, но по пътя Дани изостана и нещо се позабави.

    Попитах Пламен:

    - Какво става?... Какво се е случило? Защо Дани е в това настроение?

    - Нищо не е станало – отговори ми.- снощи ... и през цялото време бе в най-добро настроение. Неописуемо. Даже в еуфория... Може би нещо я подразни от тайното влизане и излизане от къщата ... Друго няма...

    Пламен излезе да я търси. Намерил я да се разхожда по главната улица. Не пожелала да дойде в кафе-сладкарницата.

    В това време в заведението влезе Данчо, мой, а и на Пламен,приятел ,автомобилен техник, който поддържа при необходимост колите ни. Като ни видя, усмихна се широко и седна при нас.

    Той е около тридесет годишен мъж, също като  Пламен, строен, добре сложен, облечен небрежно-елегантно, излъчващ мъжки чар, енергия и увереност. Страстен любител на хубавите коли  ... и жени. Разликата, според мен, е че Пламен е плейбой от столичен мащаб, а Данчо -  от провинциален. Но не  му отстъпва по завоевания на нежния фронт.

    И се започна един крайно любопитен между двата «майстори на спорта» разговор. Като разбра, че «мацката» се е разсърдила и не иска да седне при нас,и за възможната причина, Данчо попита Пламен като опитен психолог в тези дела:

    - Пламене, ти казвал ли си на приятелката си, че я обичаш?

    - Е, как? Много пъти... Все това й повтарям. Колко много я обичам.

    Тук по-младият майстор в любовните дела го погледна с истинска изненада и даже с нескривано изумление:

    - Как може да говориш такива неща на жена, бе?! ... Това говори ли се?...Аз казвам «много си хубава, много си готина, много ми харесваш, много искам да съм с тебе!...  Много, много, много. Но «обичам те» – това никога!»

    - Ама аз наистина я обичам! – не се предава  Пламен.

    - Нали си женен, бе Пламене! –опонира Данчо - Ако така я караме, трябва  постоянно да сме в някакви разводи.... Къде отиваш?

    - Е, що да не й кажа, че я обичам. Тя това иска да чуе. – продължава да упорства Пламен.

    - Е, те това ти е грешката! ... Оправяй се сега! – рече натъртено и с пренебрежение Данчо.

    И започна да си мърмори под носа, все едно говори на себе си:

    - Гледай го, обичал я!... Обичал... Че тогава защо се криеш и криеш и нея, и не смееш да я покажеш на хората? А? А, кажи, де?! .. Ами, не разбра ли, че тя затова се е обидила. И не иска сега да те види. Обичал той ... Обича, ама никой да не знае... Ей, това софиянци сте големи аджамии!?... Обичал той... обичал... Ха!

В този момент  Пламен неочаквано скочи и забърза към изхода.

- Какво му стана на Пламен, защо скочи изведнъж, да не ми се обиди нещо? – попита ме озадачено Данчо.

Показах му виждащата се през витрината градинка с рози пред кафе-сладкарницата.     
 Отпред стоеше Дани – усмихната,красива,цъфтяща, с най-щастливата си усмивка. Помаха ни с ръка и в същата минута се намери в обятията на Пламен. Така и заминаха – прегърнати.

                    image

 image

flower blooming rose
http://www.youtube.com/watch?v=HnbMYzdjuBs

Million Scarlet Roses

http://www.youtube.com/watch?v=VHuBvrDlzYY&feature=related

MILLION ROSES

http://www.youtube.com/watch?v=qu0ORp6-p2k&feature=related

 











Гласувай:
26



1. nicodima - Много истинско! : )
24.11.2011 21:19
Поздрави!
цитирай
2. panazea - Привет , Санде !
24.11.2011 21:25
Малко не си падам по такива любови !
Щото носят много главоболия !
Хубава вечер . Ако четеш при
http://bven.blog.bg/poezia/2011/11/24/pomosht-ot-lunata-noemvri-2011-novolunie-vyv-strelec.856183
ще разбереш , че имаш на разположение няколко часа , до 8:10 сутринта , за да напишеш на един лист всичките свои желания , за здраве и берекет на теб и на всички около теб . Вселената си знае работата и ще започнат да се изпълняват !
Успех ! Панацея !
цитирай
3. sande - Не само истинско, ами много истинско!
24.11.2011 21:34
nicodima написа:
Поздрави!


Аз, Никодима, бях там, ядох и пих и всичко е истинско.
цитирай
4. sande - Кой те пита, тези любови идват и заминават ...
24.11.2011 21:39
panazea написа:
Малко не си падам по такива любови !
Щото носят много главоболия !
Хубава вечер . Ако четеш при
http://bven.blog.bg/poezia/2011/11/24/pomosht-ot-lunata-noemvri-2011-novolunie-vyv-strelec.856183
ще разбереш , че имаш на разположение няколко часа , до 8:10 сутринта , за да напишеш на един лист всичките свои желания , за здраве и берекет на теб и на всички около теб . Вселената си знае работата и ще започнат да се изпълняват !
Успех ! Панацея !


***
Ще напиша желанията си.

Дай, Боже да се сбъднат!

Благодаря ти за пожеланието!
цитирай
5. razkazvachka - я, виж ти!
24.11.2011 22:49
това си е наръчник на "майстора" - много информативно...

Нали знаеш оня македонски виц: Не те уважаам аз тебе... Обичам те.

цитирай
6. magicktarot - Ама си го разказал - един път! Поздравления, Санде!
24.11.2011 23:08
Иначе и аз съм против такива връзки (не че ги няма - пълно е:) ... Понякога излиза нещо от тях - т.е. участниците започват по-сериозни отношения. Тогава обаче страдат техните съпрузи, които стават бивши... С две думи - няма угодия! :)))))

Наздраве за петък, ден на любовника! Петък наистина е ден на Венера... :)))
цитирай
7. sande - Не исках да бъде наръчник на "майстора" или на "баш-майстора", ама ако така се е получило ...
25.11.2011 04:19
razkazvachka написа:
това си е наръчник на "майстора" - много информативно...

Нали знаеш оня македонски виц: Не те уважаам аз тебе... Обичам те.



***
... "и ний сме дали нещо на света!"
цитирай
8. sande - И аз не съм чак до там фен на тези работи, ама ...
25.11.2011 04:27
magicktarot написа:
Иначе и аз съм против такива връзки (не че ги няма - пълно е:) ... Понякога излиза нещо от тях - т.е. участниците започват по-сериозни отношения. Тогава обаче страдат техните съпрузи, които стават бивши... С две думи - няма угодия! :)))))

Наздраве за петък, ден на любовника! Петък наистина е ден на Венера... :)))


***

... ама нали знаеш поговорката: Прекаленият светец и Богу не е драг.

А ако случайно си чела разказа ми "Дончо - властелинът на думите", там бащата казва на разочарования зет:
"Зеткооо, хората е..., не са като нас!"
цитирай
9. ivankalilova - Хубав разказ! Щом казваш. . . п...
25.11.2011 08:54
Хубав разказ!
Щом казваш...петък, ден на любовника....може и да си прав....
Прекрасен да е денят ти , усмивки и.... обич, нека има!:)))
цитирай
10. tota - Петък - ден майстора, но може и ден на любовника...
25.11.2011 08:55
Разказаната случка от Санде,ни провокира да приемем промяната в наименованието на петъчния ден - от ден на майстора в ден на любовника...Допустимо е - за едни ще е първото, за други - второто. Зависи на каква вълна са настроенията им...и от тях самите...
Но, нали животът е разнолик в него има всичко...и такива случки...някои породени от истински чувства, други - мимолетни... По важното е следата, която оставят...
Както и да погледнем на разказаното това са неща от самия живот...Те го правят по - забавен...иначе нямаше да четем сега: "Те това ти е грешката"...

Петък е - ден на майстора все пак...скътавайте се!! И умната!! :)))
цитирай
11. zax - Като Петък де е всеки ден ;))) П...
25.11.2011 09:05
Като Петък де е всеки ден ;)))
Поздрав.
цитирай
12. sande - Ваня, нищо чудно това "ден на майстора" да е ефимизъм на "ден на любовника" ...
25.11.2011 09:10
ivankalilova написа:
Хубав разказ!
Щом казваш...петък, ден на любовника....може и да си прав....
Прекрасен да е денят ти , усмивки и.... обич, нека има!:)))


***
Важното е хората да се обичат и да има мир.
цитирай
13. sande - Поздрави, Тота, радвам се на присъствието ти и на твоя прочит, който е ...
25.11.2011 09:14
tota написа:
Разказаната случка от Санде,ни провокира да приемем промяната в наименованието на петъчния ден - от ден на майстора в ден на любовника...Допустимо е - за едни ще е първото, за други - второто. Зависи на каква вълна са настроенията им...и от тях самите...
Но, нали животът е разнолик в него има всичко...и такива случки...някои породени от истински чувства, други - мимолетни... По важното е следата, която оставят...
Както и да погледнем на разказаното това са неща от самия живот...Те го правят по - забавен...иначе нямаше да четем сега: "Те това ти е грешката"...

Петък е - ден на майстора все пак...скътавайте се!! И умната!! :)))


***
... който е точен. Съгласен съм и за "следата, която оставят". Макар че, тези мои симпатични във всяко отношение донжуановци точно от това най-много се пазят - да не оставят следи.

Разбирам,че имаш предвид следите в душата! Така е - душата е най-важната. Другото е монотонното и сиво ежедневие. И "само бръчки по челата".
цитирай
14. sande - Добро предложение: всеки ден - петък, през 2012 - повече петъци!
25.11.2011 09:34
zax написа:
Като Петък де е всеки ден ;)))
Поздрав.

***

С най-добри пожелания!
цитирай
15. bven - И аз ти пожелавам да се сбъднат, но внимавай
25.11.2011 09:41
КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ!:)
Хубав постинг, а музиката е прекрасна!:))
цитирай
16. syrmaepon - хубав разказ,
25.11.2011 09:43
а девойката се е отсърдила.... какво да се прави - само едни думи " обичам те " ни крепят и поддържат живи,макар и скришом казани...
Такъв е животът,никой не може да предскаже какво ще разбие сърцето... )))
цитирай
17. sande - Пожелавам си най-доброто, пък каквото дойде...
25.11.2011 10:10
bven написа:
КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ!:)
Хубав постинг, а музиката е прекрасна!:))


***
Ако е вярна поговорката "Каквото повикало - това се обадило", трябва да имам повече късмет.
цитирай
18. sande - Здравей, Сирма, радвам се, че прочете разказчето.
25.11.2011 10:15
syrmaepon написа:
а девойката се е отсърдила.... какво да се прави - само едни думи " обичам те " ни крепят и поддържат живи,макар и скришом казани...
Такъв е животът,никой не може да предскаже какво ще разбие сърцето... )))


***
Вярно, че девойката се е отсърдила и добре,че е така. Иначе ще излезе прав местния плейбой с неговото "Е, те това ти е грешката".

Трябва да има хепи енд, иначе аз правя грешка.
цитирай
19. martiniki - хубав разказ, Санде, правдива история
25.11.2011 10:22
не ми се е налагало да се скатавам и смисъла на петък като ден на майстора ми е убягнал,другия също

всеки ден - празник
цитирай
20. sande - Поздрави, Мартиники, радвам се,че одобряваш написаното.
25.11.2011 10:33
Всеки ден - празник! Добре звучи. А не е и невъзможно.

И не са потребни непременно много пари.

Зависи преди всичко от самите нас.

Пожелавам ти това чувство да не те напуска никога!
цитирай
21. stela50 - Здравей , Санде ...
25.11.2011 11:00
Прочетох с интерес ... много истински , чудесен разказ .
Научих и нещо ново -- Ден на Любовника ... не звучи лошо .
За някой вероятно всеки ден е празник ,за други -
и двете наименования - без внимание или възможност ...
Но всичко е правдиво и човешко ... и все пак - умната .
Поздрав и прекрасен ден !
цитирай
22. sande - Благодаря, Таня, че си прочела съчинението!
25.11.2011 11:37
Ако не можем всеки ден да превърнеме в празник, все пак да си пожелаем празниците да са повече. Не официалните, не календарните, а най-личните, за които никой не е уведомен и не знае. Празниците на душата.
цитирай
23. yotovava - Ех, че си сладкодумник,
25.11.2011 11:41
а то житейските истини ни нагарчат.

поздрав, Санде

Валя
цитирай
24. pisatelkata - Поздрави! Хубав ден!
25.11.2011 12:04
Поздрави! Хубав ден!
цитирай
25. sande - Здравей, Валя, благодаря ти за вниманието и за приятелството!
25.11.2011 12:12
yotovava написа:
а то житейските истини ни нагарчат.

поздрав, Санде

Валя


***

И за добрата дума. Тя е като ваксина срещу неизбежните понякога горчивини в живота.

Поздрави!
цитирай
26. sande - Радвам се на посещението ти, Писателке.
25.11.2011 12:15
pisatelkata написа:
Поздрави! Хубав ден!


***

И на теб - най-добри пожелания за здраве, радостни мигове и успех в начинанията!
цитирай
27. makont - Ха, Санде,
25.11.2011 15:54
петък беше ден на майстора в татово време. Сега по време на демокрацията, четвъртък е ден на майстора, защото в петък вече майстора го няма. По любовната част няма да взема отношение, защото съм консерва. Моята любов си е то девети клас и още си я вардя като орлица. Усмивки от мен!
цитирай
28. sande - Здравей, Мая, историйката е от татово време, но любовния сериал продължава, влизат..
25.11.2011 16:16
... влизат нови персонажи, сменя се декора, но играта продължава.

А ти си права да си вардиш твоята любов, щом като е издържала суматохата на времето. Добре е, когато никой не може да ти каже:"Е, те това ти е грешката!"

Бъди здрава и щастлива!
цитирай
29. vostroto - Хаха Санде!:) Петък може на любовника да е,
25.11.2011 18:24
но си е и ден на майстора - майсторски разказ си написал!:)
Поздрави за чудесната история!
цитирай
30. priqtel12 - Прочетох с интерес.
25.11.2011 18:44
Поздрави!
цитирай
31. анонимен - Интересно,истинско разказче-
25.11.2011 19:54
почерпано от изворите на съвременния ни живот-
поздрави!Мен лично ме накара да се замисля-защо все
нещо и нещо не ни достига,та се налага да го търсим навън,
или живеем така,за да сме в крак с времето-всъщност всеки
с критериите си и разбиранията си,стига да не ощетява другите.
цитирай
32. megg - Поздравления, Санде!
25.11.2011 20:05
За разказа - майстор си! И да не е писан в петък, ден на майстора е било!
Хубава вечер! :)
цитирай
33. sande - Благодаря ти, приятелю, приятно ми е чуя тези думи, особено в Деня на майстора.
25.11.2011 20:17
vostroto написа:
но си е и ден на майстора - майсторски разказ си написал!:)
Поздрави за чудесната история!


***

Ако не сме майстори, трябва да станеме.
цитирай
34. sande - Благодаря, драго ми е да чуя тези хубави думи.
25.11.2011 20:19
priqtel12 написа:
Поздрави!


***

Поздрави!
цитирай
35. sande - Така е, драги ми приятелю, къде нещо липсва, къде човекът все нещо търси, ново, нова емоция ...
25.11.2011 20:25
hloris написа:
почерпано от изворите на съвременния ни живот-
поздрави!Мен лично ме накара да се замисля-защо все
нещо и нещо не ни достига,та се налага да го търсим навън,
или живеем така,за да сме в крак с времето-всъщност всеки
с критериите си и разбиранията си,стига да не ощетява другите.


***

Човешки работи. Няма обяснение. Всичко това не е ненормално. И да го отричаме, то си съществува. И не е лошо.
цитирай
36. sande - Разказът е писан в четвъртък, но с приятната мисъл за петък - Деня на майстора!
25.11.2011 20:28
megg написа:
За разказа - майстор си! И да не е писан в петък, ден на майстора е било!
Хубава вечер! :)


***

Това е и едно скромно признание и за майсторите, и за любовниците. Което е едно и също. Може би.
цитирай
37. kuracpalac - Ех Приятелю мой...
25.11.2011 21:01
Някога всеки ден беше петък...ама айде...;-))

Много поздрави!
цитирай
38. sande - Чика, приятелю, като бяхме по-млади, всеки ден беше и петък, и събота, и неделя, и Великден ...
25.11.2011 21:28
Сега ще разказваме. Важното е, че има какво.

Поздрави, Чика!
цитирай
39. 4aiotgluhar4e - Въх, Санде, да знаеш какви мисли ми ...
26.11.2011 00:40
Въх, Санде, да знаеш какви мисли ми провокира този петъчно-майсторски-любовчийски разказ :))) Ама няма да ги кажа, щото някои работи не трябва да се говорят, че се разваля магията ;)

И да кажеш на оня Данчо, че нищо не разбира от жени. Направо не знам как му връзват! Жената иска да чува, че е обичана, дори ако знае, че я баламосват. Природа!

От кога не съм ти казвала, че си омайник и сладкодумник? Е сега го казвам и ти пожелавам всеки ден да ти е петък :)))
цитирай
40. sande - Онзи Данчо, доколкото го познавам, си е чист бройкаджия, съмнявам се, че въобще може да обича истински ...
26.11.2011 06:22
Докато за Пламен това не може да се каже, макар че и той лавира... Докато не си намери майсторката ...В петък или в друг ден, няма значение. Макар, че вече му е късно, много късно. Но да замълчим.

Благодаря ти за пожеланието. Както се казва - да ти се връща!.
цитирай
41. shtaparov - Интересна поучителна история
27.11.2011 19:21
Интересна и поучителна история
цитирай
42. sande - Поздравявам те, приятелю!
27.11.2011 22:37
shtaparov написа:
Интересна и поучителна история


***
Какво можем да кажем ние с гайдите?.

Както казваше Йордан Радичков в подобни случаи -" ние нищо не можеме да кажеме!"
цитирай
43. katan - Здравей, Санде!
30.11.2011 21:58
Хубав разказ, Санде, истински.
Бил си там и си ял и пил, но малко ме смущава факта, че си в приятелски отношения със семейството на Пламен, т.е. познаваш и Венка, щом и родителите ти я познават ... Мъжка солидарност, ще кажеш,а и удобен транспорт до Станкето ...
Не ми харесват такива отношения, Санде.
Приятел, приятел, а приятелката, а?
Ами, тя да си стои в къщи, да гледа децата, да сготвити любимата манджа на Пламен като се върне от "гастрола" си ...
Прав е Данчо - нищо, че е провинциалист /е, не всеки е столичанин:(/ - като се обичат нека да се вземат. Така ще е по-почтенно, нали?
Да гали Пламен буйната грива на Дани, но тайно да въздиша за манджичката на Венка.
Венка, вероятно не е любителка на високите скорости, но си гледа децата и пере мръсното бельо на Пламен след петъчните му забежки.
Може и тя да обича високите скорости, защото за мен 120 км са едни нищо и никакви 120 км, при положение че съм препускала с 240 /е, не съм била на волана, но съм "пускала фитили", не в ден на любовника/.
Тази история за любовника ми се стори доста неприятна, въпреки чувството ти за хумор и доброто разказване, Санде.
Може би ми връща лоши спомени, знам ли.
Майстор, майстори, любовници, измами - все някой е прецакан в този ден на майстора.
Пожелавам ти майсторството да си го имаш не само в петък /ти си го имаш, де/!

П.П. И какво му е лошото на свирането по каменистите македонски планини????



цитирай
44. sande - Кате, че си права няма никакво съмнение, но и Пламен е прав, и Данчо е прав, и аз съм прав, че ...
01.12.2011 14:12
... че ги разказвам тези работи. Защото ги има в живота. Даже са ежедненвие.
Това е неписаният, народен Декамерон, който няма начало и няма край.
Мопасан, чела си го, нали? И при франсетата е така, и при други. Затова са измислили публичните домове, за да се запуши тази неизбежна пробойна.

Вярно е, че все някъде някога някой е прецакан. Но няма убити. Даже може и дете да се роди.

Свирането по македонските планини лично за мен бе интересно, но да не прекалиме с прекалено сериозните теми. Чувства се и по интереса. Хората предпочитат лекото четиво.Както се изказва в този дух Благолаж от разказа на Елин Пелин "Косачи".

Поздрави!
цитирай
45. daan - петок е убав ден:)
20.12.2011 14:29
петок е навистина најубав ден в седмицата и е навистина ден за љубовниците:)
поздрави Санде, убав расказ:)
цитирай
46. sande - Поздрави, македонски млад приятелю!
24.12.2011 21:02
Благодарам за убавите сборови.

Посакувам ти петоците да са ти най-убавите денови. Денови за любов!
цитирай
47. starotomagare - Във всеки любовен триъгалник, пък бил той и от днес за утре ,винаги има и тъп ъгъл.
10.10.2012 14:12
Да пием за тъпите ъгли защото за къде сме без тях!
цитирай
48. sande - Тъпите ъгли са важни, starotomagare, те не убиват, спасяват често ...
17.10.2014 14:13
Но да се внимава с острите! Те са опасни. И да се внимава на завоите.
цитирай
49. vesever - Сашо, много увлекателно и вълну...
12.01.2019 17:39
Сашо, много увлекателно и вълнуващо разказваш.
Лично аз не бих приела да съм в позицията на Дани, но, разни хора, разни идеали..
Поздрави и макар да е събота, любовна вечер да имаш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sande
Категория: Изкуство
Прочетен: 2681099
Постинги: 183
Коментари: 5706
Гласове: 11704
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930